måndag 15 oktober 2007

Orientalisk Fiskgryta med Moghrabiah

Fiskgrytan:
500 g byxad gösfile skuren i bitar
½ stor gul paprika
230 g avrunna kikärtor
1 stor gul lök
7 mellanstora vitlöksklyftor
75 g cashewnötter
3 msk fiskfond
1½ dl vitt vin
1 tsk salt
2 tsk socker
2 tsk spiskummin
2 tsk krossade korianderfrön
2 tsk ancho chilipulver
1/2 tsk red savina habaneropulver
2 tsk salvia
2 tsk kyndel
2 msk tomatpuré
½ blodgrapefrukt

Moghrabiah (enligt frebaco):
3.75 dl Moghrabiah
13 dl Vatten
2 tsk Salt

Pressa blodgrapefrukten i en bunke, blanda med salt, spiskummin, koriander, paprikapulver och chilipulverna. Rör i gösbitarna och låt marinera.

Mosa och hacka vitlöken, skär löken och paprikan i lagoma bitar, slå av kikärtorna i durkslag.

Koka Moghrabiah enligt receptet.

Hetta upp olivoljan i en panna, när den är het häll i socker och vitlök, låt karamellisera lätt. Häll så i fisken utan marinad. Stek snabbt och hett så den får fin yta. Evaporera vinet.

Häll så i löken, paprikan och kikärtorna och stek på dom tills löken mjuknar. Slå i resten av marinaden tillsammans med tomatpurén och cashewnötterna. Häll i vatten om det behövs.

Skölj moghrabiahn och häll i den i grytan, rör om och låt koka upp. Låt grytan sjuda bågra minuter.

Inga kommentarer: