söndag 10 juni 2007

Köttbullar

500g köttfärs
1 dl ströbröd
2 dl vatten
1 ägg
1 gul lök
Salt och peppar efter smak.

Blanda i hop vatten och ströbröd, låt det svälla i 5-10 minuter. Blanda i köttfärsen och ägget. Riv löken på ett rivjärn och rör i den. Krydda med salt och peppar. Rör ihop allt till en jämn smet.
Rulla med blöta händer till köttbullar. Gör nedanstående sås av stekskyn:

Sås:
Stekskyn
1-2 msk mjöl
ev. 1 msk soya
3 dl grädde
2 dl vatten

Rör i mjölet i stekskyn från köttbullarna, tillsätt soya om det behövs för sälta. Rör i vatten och grädde. Låt koka upp och skjuda en stund.
Serveras med kokt potatis, lingonsylt och ev inlagd gurka.

Inga kommentarer: