1 kg nötfärs
1 msk salt
1 tsk finmalen kryddpeppar
1 tsk malen vitpeppar
3 msk riven gul lök
2 tsk potatismjöl
400g kokt, kallrivenpotatis (ca 5 stycken)
3 anjovisfiléer
3 msk ansjovisspad
3 äggulor
3 dl vispgrädde
smör och olja till stekning
Gör så här:
1. Blanda salt, kryddpeppar, vitpeppar, lök, potatismjöl och riven potatis. Hacka ansjovisfiléerna. Blanda ner dem, ansjovisspad och äggulor i potatisblandningen.
2. Blanda färsen väl med potatisblandningen. Avsluta med att tillsätta grädden, lite i taget.
3. Sätt ugnen på 150 C, förma stora köttbullar och lägg på fat.
4. Stek köttbullarna, ca 10 i taget, på hög värme i olja och smör. Låt dem eftersteka i 5-10 minuter i ungen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar