fredag 22 juni 2007

Moskva Rasstegai

1 kilo Jästdeg
800 gram Köttfärs
1 gul Lök
3 tsk Smör
5 Hårdkokta ägg
Salt, svartpeppar och muskot efter smak.

Bryn löken lätt i smör så den blir genomskinlig och lite brynt. Ha i köttfärsen, krydda med salt och peppar och stek tills den mesta av vätskan är bortångad och köttfärsen är genomstekt, låt svalna.
Hacka upp de hårdkokta äggen och blanda med köttfärsen.
Krydda med muskoten och smaka av, om det behövs med salt och svartpeppar. Forma degbollar om cirka 150 gram, låt dom vila i cirka 10 minuter.
Rulla ut degen till den är 15-20 cm i diameter, lägg köttfyllningen i mitten och bygg upp kanten så den täcker 2 cm in över ovansidan av fyllningen. Skapa gärna små blommor eller vetesax av deg och lägg på som garnering.
Baka i cirka 20 minuter, eller tills den är klar, i 200 grader. Pensla med smält smör före och efter bakningen.
Serveras med varm buljong och gräddfil.

Inga kommentarer: