söndag 10 juni 2007

Robbans Ga Kari

300 g kycklingfilé
200 g findus wokgrönsaker vietnam
1 charlottenlök
3 klyftor vitlök
2 d/l matlagningsgrädde (alt. 1/2 burk kokosmjölk)
1 msk yellow curry powder
1 tsk havssalt
1 tsk fruktsocker
1 krm Red Savina Chili Powder

Dela upp kycklingen i fyrkanter. Mosa vitlöken och finhacka den med charlottenlöken. Stek på löken och vitlöken i jordnötsolja på hög temperatur 6/6 tills den är genomskinlig. sprinkla på salt och socker, rör om och ha sen i kycklingbitarna. Stek tills ytan på kycklingen inte är rosa. Ha på curryn och rör om så den sprider sig på kycklingen. Häll så på kokosmjölken och sänk temperaturen till 2/6. häll i habaneron. Låt koka tills kycklingen är färdig. 2 minuter innan koket är klart har du så i grönsaksmixen. Servera med jasmin- eller laosris.

Inga kommentarer: