5 hg Kycklingfilé
3 Klyftor vitlök
1 Gul lök
1 msk Olivolja
1 tsk Salt
1 tsk Honung
1 msk Ancho Chilipulver
2 tsk Spiskummin
1 tsk Kummin
1 msk Oregano (torkad)
1 tsk Mald torkad röd chili
1 msk Soya
1 msk Ketchup
3 msk Jordnötssmör
1 dl Vatten
Finhacka löken. Mosa och finhacka vitlöken. Stek löken och vitlöken i olivoljan tillsammans med honung och salt tills löken blir genomskinlig. Dela kycklingfilén i 1 - 2 cm stora bitar och lägg dom i pannan. Stek till kycklingen har tappat nästan all rosa färg. Kydda med ancho chilin, spiskummin, kummin, oregano, den röda chilin, samt sojan. Stek så att kryddorna förster på kycklingen. Ha i ketchupen, jordnötssmöret samt vattet. Rör med en slev tills såsen reder sig. Sänk temperaturen och låt koka i 5 - 10 minuter eller tills kycklingen är färdig.
Receptet kan kompletteras med svamp, exempelvis champignoner. Det blir också väldigt lätt ett riktigt smaskigt veganrecept, byt ut kycklingen mot kikärtor och svamp.
Cous Cous
5 dl Vatten
2,5 dl Cous Cous
1 msk Olivolja
1 tsk Salt
1 tsk Vitpeppar
Koka upp vattnet med olivolja, salt och vitpeppar. Ta bort vattnet från plattan när det kokar och häll i cous cousen. Sätt på ett lock och låt dra i 5-10 minuter. Fluffa upp cous cousen och låt stå ett litet tag till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar